A/ BALADA PRO BANDITU

A/ BALADA PRO BANDITU

Galerie

Abonmá podzim 2023.

Termín: 21.9.2023 od 19 hodin. Příběh Nikoly Šuhaje loupežníka, inspirovaný románem Ivana Olbrachta, se dočkal jevištní muzikálové verze v 70. letech minulého století v brněnském Divadle na provázku. Málokdo tehdy tušil, že text napsal minulému režimu nepohodlný a zapovězený Milan Uhde (jako autor byl oficiálně uveden režisér první inscenace Zdeněk Pospíšil). V roce 1978 byl podle této divadelní hry natočen stejnojmenný film (v režii Vladimíra Síse). Od té doby stačili Nikola, jeho láska Eržika, Mageri, zbojníci, četníci a další hrdinové příběhu získat nesmrtelnost a písně nesmazatelně zlidovět – alespoň v paměti a srdcích svých diváků a posluchačů. I v příbramském divadle se ke zbojníku Nikolovi vrátíme s láskou a se vší úctou a pokorou k síle příběhu o veliké lásce a zradě, stejně jako k písničkám, které nás stále znovu těší a dojímají. Věříme, že stejně jako vás. V naší inscenaci nebude chybět ani živá kapela.

Délka akce: 110 minut
Rok výroby: 2014

Informace o akci a jejím konání

Hrají: Nikola: Pavel Batěk, Derbak: Jiří Vojta, Velitel četníků: Lukáš Král / Lukáš Typlt, Mageri: Martin Dusbaba, Oreb Danko: Vladimír Senič, Uhrin: Lukáš Typlt / Kryštof Grygar, Starý Drač: Jaroslav Someš, Andrej Drač: Šimon Knápek, Bouda: Robert Tyleček, Kubeš: Petr Florián, Totín: Petr Beleš, Jura: Filip Müller, Eržika: Anna Fixová, Morana: Kateřina Fixová, Derbaková: Eliška Nejedlá • Hudba: klávesy: Stanislav Poslušný / Matěj Voda, basová kytara: Knápek Šimon, Typlt Lukáš, bicí: Beleš Petr, Vojta Jiří, housle: Jakeš Milan • Režie: Milan Schejbal • Autor divadelní hry: Milan Uhde, Miloš Štědroň

Vstupenky lze zakoupit:

  • Online
  • Na pokladně TIC v Milovicích
  • Na pokladně KD Milovice *

* Pokladna KD Milovice je otevřena vždy hodinu před každým představením.

Vozíčkáři mají nárok na 50% slevu na vstupném. Kapacita je 8 míst v sále. Slevu nelze uplatnit při nákupu online, ale pouze fyzicky na pokladně po předložení průkazu nebo kopie průkazu. Před představením je nutné prokázat se platnou průkazkou.