O FINTIVÉM UPÍROVI

O FINTIVÉM UPÍROVI

Pohádka pro děti.

Ve starém a chátrajícím hradu přebývají dva upíři. Starý hrabě Drak a jeho synovec Béla. Hrabě by rád, aby Béla pokračoval v upírském řemesle, protože jemu samotnému už pověstné tesáky stářím vypadaly. Ale s Bélou to nemá jednoduché. Synovec se vždy po půlnoci tak dlouho strojí, převléká, vybírá vhodné doplňky, zkrátka fintí se a parádí, až kohout zakokrhá… a je po službě. Hradu si navíc všimne podnikavý starosta z blízké vsi, hodlá jej opravit a provozovat jako turistickou atrakci. Upíry, kteří se proti tomu brání, považuje v denním světle za vandráky, kteří v hradu jen tak přespávají, a hodlá je vystěhovat. Rozčílený hrabě Drak pověří Bélu, aby konečně nechal fintění a šel starostu pořádně vystrašit, případně i vysát. Béla se však ve starostově domě seznámí s jeho dcerou Milčou, která se mu velice zalíbí, a úkol nesplní. Starému hraběti nezbude, než zavolat na pomoc stoprocentní upírku Blady Mery, aby starostovy plány překazila. Jak vše dopadne na závěrečném upířím večírku?

Pohádku doplňují písničky Jiřího Beneše.

Délka akce: 90 minut

Informace o akci a jejím konání

Réžia: Jaroslav Kříž • Autor divadelnej hry: Jiří Teper • Hudba: Jiří Beneš • Hrajú: Lukáš Toman Paclt, Kateřina Lajtkep, Pavel Procházka, Karel Pešek, Jaroslav Šturma, Dáša Benešová

Vstupenky lze zakoupit:

  • Online
  • Na pokladně TIC v Milovicích
  • Na pokladně KD Milovice *

* Pokladna KD Milovice je otevřena vždy hodinu před každým představením.

Vozíčkáři mají nárok na 50% slevu na vstupném. Kapacita je 8 míst v sále. Slevu nelze uplatnit při nákupu online, ale pouze fyzicky na pokladně po předložení průkazu nebo kopie průkazu. Před představením je nutné prokázat se platnou průkazkou.