Ježibaby z Babína

Ježibaby z Babína

Pohádka pro děti.

V lese Babíně, mezi Poděbrady a Nymburkem, kde žijí dvě ježibaby Klotylda a Matylda, hledá štěstí vandrovník Martin. Obě ježibaby mu namluví, že právě ony jsou jeho štěstím, protože jsou zakleté princezny, a když je Martin vysvobodí, dostane jak dukáty a půl království, tak i jednu z nich za ženu. Aby je osvobodil, musí Martin oběma ježibabám sloužit, má se starat i o vylíhnutí draka, jehož vejce přivezla oběma ježibabám jako dárek poděbradská ježibaba Kordula.

Martin už má skoro namále, protože ježibaby pro něj připravily kouzelnou polévku, po které se má do jedné z nich zamilovat. Vše naštěstí napraví Martinova milá Barunka spolu s labským vodníkem Josefem Tečeto a Hejkalem Hurdálkem. Dračí vejce uvaří natvrdo v čarovné polévce, kterou nakonec ochutnají místo Martina obě ježibaby. A Martin konečně pozná, že jeho štěstí je Barunka.

Produkce: A-Z divadlo

Délka akce: 70 minut

Informace o akci a jejím konání

Hrají: Jitka Kudláčková, Jitka Korábová, Petr Schnider, Karel Pešek, Denisa Pecháčková, Petra Tesařová

Vstupenky lze zakoupit:

  • Online
  • Na pokladně TIC v Milovicích
  • Na pokladně KD Milovice *

* Pokladna KD Milovice je otevřena vždy hodinu před každým představením.

Vozíčkáři mají nárok na 50% slevu na vstupném. Kapacita je 8 míst v sále. Slevu nelze uplatnit při nákupu online, ale pouze fyzicky na pokladně po předložení průkazu nebo kopie průkazu. Před představením je nutné prokázat se platnou průkazkou.