A/ PRACHY !!!

A/ PRACHY !!!

Co dokáže jeden kufřík plný peněz

Datum konání představení: 28.4.2023 od 19 hodin

Známá situační komedie, jejíž hrdinové se díky nečekanému nálezu kufříku plného peněz ocitnou v neuvěřitelném řetězci stále se vršících lží, úskoků, výmluv a dokonce i vydírání. Vidina bohatství rozmetá nejen poklidný život spořádaného manželského páru, ale vtáhne do hry i další aktéry...

Jean připravuje večeři na oslavu narozenin svého manžela, mírného účetního Henryho. Každou chvíli mají přijít hosté, ale oslavenec má zpoždění. Když konečně přijde, Jean ho nepoznává - Henry chce okamžitě emigrovat do Barcelony! Má k tomu ovšem pádný důvod: v metru omylem sebral cizí kufřík nacpaný bankovkami v hodnotě tři čtvrtě milionu liber. Ponechat si evidentně špinavé peníze je však těžší než k nim přijít. Jakmile se na scéně objeví dva policisté, přátelé Vic a Betty a drzý taxikář Bill, rozpoutá se zběsilá hra na kočku a myš plná nečekaných zvratů, v níž se oba manželské páry snaží pomocí falešných identit za každou cenu peníze udržet. Brilantní fraška se s obrovským úspěchem hrála po celém světě a o jejím autorovi napsal recenzent londýnského Daily Telegraphu: "Ray Cooney je často lepší než Feydeau... je to národní poklad."

Divadelní představení je součástí Abonmá jaro 2023. Prodej abonmá bude probíhat od 1.12. stávajícím držitelům. Vaše stávající místa Vám automaticky držíme do 12.12.2022. Tedy termínu, kdy je poslední podzimní abonentní představení Chvála bláznovství. Nové abonmá si můžete zakoupit také před začátkem představení a během přestávky. Budeme však rádi, když si zakoupíte abonmá s předstihem v milovickém infocentru a nenechávali tak nákup na poslední chvíli, kde se mohou tvořit fronty.

Pokud jste s místem spokojeni a nechcete ho měnit, stačí přijít své místo zakoupit do Infocentra v Milovicích (s sebou si přineste své dosavadní kartičky). Obsluha Vám vydá kartičky nové. Pokud si abonmá do 12.12. nezakoupíte znovu, uvolňují se Vaše místa automaticky zpět do prodeje jiným zájemcům. Pokud budete chtít počkat, zda se neuvolní nějaká místa blíž, lze zakoupit abonmá 13.12. od 8 hodin online.

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2011
Datum lokální premiéry: 16. leden 2011

Informace o akci a jejím konání

Hrají: Vanda Hybnerová (Jean Perkinsová), Ondřej Vetchý (Henry Perkins), Richard Trsťan (Bill), Michal Novotný (Slater), Jiří Štrébl / Zdeněk Velen (Davenport), Sabina Laurinová / Andrea Hoffmannová (Betty Johnsonová), Pavel Kikinčuk (Vic Johnson), Zdeněk Košata / Rudolf Slivka (Chodec) • Překlad: Pavel Dominik • Režie: Jana Kališová • Scéna: Martin Černý • Kostýmy: Jana Zbořilová • Zvuk: Tomáš Petrásek / Karel Komm

Vstupenky lze zakoupit:

  • Online
  • Na pokladně TIC v Milovicích
  • Na pokladně KD Milovice *

* Pokladna KD Milovice je otevřena vždy hodinu před každým představením.

Vozíčkáři mají nárok na 50% slevu na vstupném. Kapacita je 8 míst v sále. Slevu nelze uplatnit při nákupu online, ale pouze fyzicky na pokladně po předložení průkazu nebo kopie průkazu. Před představením je nutné prokázat se platnou průkazkou.